Veldig mange bruker unødvendig store bilder på sine nettsider, og mange skalerer kun ned via visningen i nettleser, noe som gir en betydelig forsinkelse når sidene lastes – spesielt på tregere oppkoblinger (f.eks. mobil).

Filformat

JPEG/JPG er nok å foretrekke for produkt-/innholdsbilder på internett, dette er da også et format som de fleste kan åpne. Komprimeringen skjer automatisk ved lagring, og gir mindre bilder, med grei bildekvalitet. TIFF/RAW er fy fy for webbilder ...

Filstørrelse

For bilder brukt på internett bør ikke filstørrelsen overstige 2-300kb. Mange store bilder vil gi forsinket lasting av siden.

Oppløsning

Bilder bygges opp med piksler, hvor pikslene representerer fargene på små firkanter i bilde. Høyere oppløsning gir skarpere bilder, men også større filer. Oppløsning måles i dpi/ppi (dots per inch/ pixels per inch). Bilder som skal brukes på internett bør lagres med 72 dpi.

Visningsstørrelse

Når det gjelder maksimum visningstørrelse for bilde er det ingen god fasit, man bør bare tenke på hvor det skal vises, og på hvilke skjermstørrelser, samt filstørrelse m.m. som nevnt ovenfor. En bærbar PC vil ofte bare kunne vise 1600x800px (piksler). Bildene bør skaleres/beskjæres til den størrelsen de maksimalt er tenkt vist i, for å spare båndbredde og lagringsplass. Skalering via visning (html-kode) er en dårlig løsning, og bør ungås - med mindre systemet er bygget til å mellomlagre bildene i visningsstørelsen.